Brädspel som jag gillar

När jag tänker på brädspel åker jag direkt tillbaka i tiden. Jag ser mig själv på lantstället som nu är mina föräldrars fasta bostad. Där och då var stugan inte alls så modern som nu. Vi hade fått köpa lantstället av en gammal släkting som inte längre orkade åka ut och ta hand om huset. Många helger och lov spenderade vi i denna stuga och nästan alla kvällar avslutades med att hela familjen satt samlade och spelade brädspel. Jag tror att det kanske är just från denna period som mitt intresse för brädspel började att utvecklas. Jag älskar dom alla. Nästan i alla fall. Det är klart att det finns brädspel som jag inte alls finner roliga, men för det mesta är jag redo till max när brädspelen plockas fram.

Det finns några brädspel som under åren har stuckit ut lite extra. Du vet sådana spel som man kan spela om och om igen, utan att någonsin tröttna. Såna spel som du plockar fram när vännerna är över på middag eller såna spel som du plockar fram när du och din partner har en alldeles för tråkig lördagskväll och ingen orkar gå ut. I detta inlägg kommer jag tipsa om mina absoluta favoriter, så har du lite underlag till när det är dags för dig själv och dina nära att spendera tid tillsammans på ett roligt sätt.

Bästa brädspelen enligt mig

  • Monopol – Finns det något spel i världen som kan slå Monopol? Jag tror inte det. Monopol kommer i mängder av olika versioner och ska jag vara ärlig så gillar jag nog Monopol Junior mer än originalversionen. Färgerna är klarare och reglerna roligare. Monopol har varit min räddning i många situationen och jag ska inte sticka under stol med att jag vid ett tillfälle faktiskt försökte spela mot mig själv. Jag var alltså både banken och två stycken spelare. Knäppt, men väldigt underhållande måste jag säga.
  • Gloomhaven – Om du älskar brädspel med en fantasykänsla så är Gloomhaven ett MÅSTE! Spelet är dessvärre en aning dyrt, men det är helt klart värt pengarna. Här ska du välja ut olika karaktärer med sina egna unika egenskaper och sedan utforska så många områden som möjligt, utan att bli tagen av dina motspelare.
  • Rappakalja – Jag kan bara inte sluta älska detta klassiska sällskapsspel. Rappakalja är otroligt underhållande och jag kan lova att det bjuder på en hel del skratt under spelandets gång, och även dagen efter när ni talar om spelet. Läs igenom spelreglerna noga och kom ihåg att fantasi är betydligt viktigare än kunskap i detta spel.
  • Backgammon – Jag älskar backgammon, även om jag fortfarande inte är 100 % säker på att jag spelar spelet rätt. Hittills har ingen motspelare däremot klagat, så jag fortsätter i samma stil som tidigare. I backgammon spelar du mot en motspelare och spelet går ut på att försöka få alla sina brickor till den egna planen. Därefter ska alla brickor ut från spelplanen och den som lyckas med detta först har också vunnit spelet.