En kväll på landet

Jag har länge velat åka ut till lantstället. Mina föräldrar reser så mycket de bara kan och därför står huset oftast tomt. Vädret har dock inte varit det bästa på senaste tiden och det gör att jag vet att jag kommer få spendera den mesta av tiden inomhus, men inte längre. Till helgen ska det bli soligt och varmt. Inte ens tråkigt vårväder á la Sverige, utan riktig sommarvärme. Det känns underbart. Under flera dagar har vi fått stå ut med regn och allt annat som hör den svenska sommaren till, men nu är det dags för förändring, åtminstone för några dagar.

Till helgen planerar jag därför att åka ut tillsammans med några vänner från kontoret, och naturligtvis har jag packat väskan full med sällskapsspel och annat som hör sommarkvällen till, t.ex. hamburgare för grillen. Jag har tur som har vänner som uppskattar brädspel lika mycket som jag, men eftersom mina vänner har fått ta sig igenom alla sällskapsspel jag redan har var jag tvungen att fråga efter tips på bra sällskapsspel för vuxna. Enligt mig har sällskapsspel ingen ålder.

Mer tid tillsammans

Tipsen jag fick in från mina vänner gjorde mig verkligen på gott humör. På listan finns några riktiga klassiker som Fia med knuff och Risk, men det var även ett flertal nya som jag aldrig har hört talas om. Fördelen med att välja klassiker är att alla förhoppningsvis redan kan reglerna och därför kan man komma igång mycket snabbare, men fördelen med att testa nya spel är att det blir ett helt nytt och spännande äventyr för alla.

Det är nog inte bara spelen i sig som gör hela stämningen på sommarkvällarna så bra, men visst har de ett finger med i spelet. Bara själva grejen av att få sitta i vår mysiga trädgård tillsammans med vänner gör att gamla minnen plockas fram. Nuförtiden är det alldeles för många som har glömt bort hur kul det är att verkligen umgås i lugn och ro, med vänner och utan att befinna sig på en fullsmockad klubb där man inte ens kan höra vad den andra personen säger. Fler personer borde våga sig på att göra andra saker, som att just spela spel i en mysig atmosfär.

Om du själv planerar in en skön helg i trädgården så plocka fram spelen! Visst kan det vara trevligt att grilla och snacka strunt tillsammans, men efter ett tag är det inte ovanligt att man inte längre har något att prata om. Maten är slut och alla sitter och sippar på den där sista klunken av vin, kaffe eller vad ni nu väljer att servera och det är precis här som du, med hjälp av ett sällskapsspel, kan få upp stämningen igen. Testa något nytt som ingen har spelat förut eller välj ett gammalt så att nostalgin skjuter i höjden.