Hundar är riktigt kul!

Jag har fått möjligheten att vara hundvakt till en riktigt fin, fyrbent herre. Det är en gammal granne som ska iväg på semester och som spontant hörde av sig för att se om jag hade möjlighet att ta hand om hunden under tiden hon är bortrest. Så spontant var det kanske egentligen inte. Eftersom grannen är äldre har jag ett flertal gånger erbjudit mig att gå ut med Basse. Det är så han heter, hunden alltså.

Basse är någon form av blandras. Jag och min granne försökte ständigt komma på vad den andra delen av Basse är för något. Det är mycket tydligt att han är en blandning av en labrador, och ja, något annat. Vad vet vi inte. Det vi båda däremot vet är att Basse är otroligt snäll, väldigt lekfull trots sin ålder och ett riktigt matvrak.

Dagen med Basse

Jag kan inte säga att jag inte haft ett hundintresse innan Basse. Jag har alltid varit intresserad av hundar, men själv aldrig haft ett tillräckligt stabilt liv för att ha en hund. Jag bor i en trång lägenhet inne i stan och reser mycket med jobbet. När jag är hemma är jag dessutom ofta väldigt slö av mig, något som kanske inte direkt går hand i hand med att ha en hund. När jag har möjlighet att promenera med Basse eller vakta honom, så som nu, är livet dock i extas. Jag får ha tillgång till hundsällskap på mina egna villkor, vilket är fantastiskt.

Jag och Basse kommer att spendera ungefär 8-9 dagar tillsammans, vilket passar min utmärkt och jag kan lova att jag har kommit på många spännande planer och äventyr. Bland annat har jag och Basse tagit fram en lista över vilka hundrastgårdar som vi ska besöka och att vi även ska ta oss en tur till den gamla agillitybanan som är öppen för allmänheten att använda sig av. Hur mycket Basse kommer att samarbeta på banan är dock en annan fråga, men jag är 100 % säker på att vi kommer att ha riktigt kul tillsammans.

Hundar är trots allt väldigt roliga att umgås med. De är för det mesta väldigt glada och kärleksfulla och med på det mesta som man vill hitta på. Basse är van att åka bil, vilket gör att vi dessutom kommer att kunna besöka mina föräldrar på lantstället där Basse kan ligga och njuta i solen på en mjuk och skön gräsmatta. Många gånger funderar jag över om det är dags att prioritera annat i livet och faktiskt skaffa mig en efterlängtad hund, men som tidigare nämnt är det då en hel del saker som jag först måste fixa. Jag är intresserad av större hundraser och med mitt trånga boende kommer det inte att fungera bra. En större hund behöver naturligtvis större utrymme att kunna röra sig på och så som det ser ut nu skulle jag inte ens få plats med en egen sovplats till hunden.

Längre fram kanske detta är möjligt, men fram till dess nöjer jag mig gott och väl med det underbara sällskap som jag får från Basse och jag tror att vi båda hoppas att det blir många fler stunder framöver.