Mina bästa förslag på hundraser för nybörjare

Det är fantastiskt om du går i tankarna att skaffa dig en hund. Hundar är underbara djur som ger tillbaka så otroligt mycket mer än vad de tar. Varje dag när du kommer hem från jobbet har du en fyrbent vän som lyser av lycka för att just du är hemma och under ensamma kvällar kan ni kura ihop er tillsammans i soffan och slötitta på din favoritfilm. Det finns helt enkelt inga negativa aspekter med att skaffa hund, men det gäller att man skaffar sig ordentligt med kunskap om vad en hund kräver för att den egna vardagen och hundens vardag ska gå ihop med varandra.

Välja hundras

Valet av hund är kanske det som är av störst betydelse. Gör inte samma misstag som alla andra och utgå inte bara efter hur söt hunden är. Du ska skaffa dig en vän för livet och inte en leksak som för alltid kommer att vara en tussig liten valp. Anledningen till varför man bör fundera över hundrasen är naturligtvis för att alla hundar inte har samma egenskaper. Vissa hundar är väldigt aktiva medan andra föredrar att ligga slängda på soffan. Vissa hundar har dessutom ett mer eldigt temperament eller en betydligt större envishet och vilja än andra. Om du har lite eller ingen kunskap av att äga och uppfostra en hund sedan tidigare bör du välja en ras som är trygg, lugn, lojal och balanserad. Här kommer jag att lista mina rekommendationer på hundraser. Bara för att jag själv har valt ut just dessa så betyder det inte att andra hundraser inte skulle funka som första gångens hund, men använd gärna listan som vägledning om du har svårt att bestämma dig.

  • Labrador Retriever
  • Bulldog
  • Golden Retriever
  • Border Collie
  • Boxer
  • Irländsk Setter
  • Schäfer

Anledningen till varför jag har valt ut just dessa hundraser är för att de alla är mycket lojala mot sin ägare och har ett stort hjärta. De har lugna och stabila sinnen, samtidigt som de är aktiva och fulla med energi. Hundraserna som är nämnda är även modiga av sig och går därför bra ihop med andra husdjur. Detta kan dock variera väldigt mycket och en presentation av ett husdjur till ett annat ska alltid ske försiktigt och under uppsikt.

Testa dig på nätet

Det finns ett otroligt roligt och underhållande test som du kan ta online för att få reda på vilken hundras som passar dig. Jag gjorde testat ett antal gånger för länge sedan och fick fram ett flertal raser som jag absolut skulle kunna tänka mig att ha. Innan jag skaffar en hund behöver jag dock få lite mer ordning på livet. Jag har t.ex. inte möjlighet att betala för hunddagis just nu och inte heller har jag någon hundvakt som jag litar på. Innan du skaffar en hund behöver du fundera över hur din vardag och ditt liv ser ut. Detta är extra viktigt om du skaffar dig en valp, eftersom en valp inte kan lämnas ensam under de första veckorna i det nya hemmet.