Promenader i parken

Vid det här laget har du antagligen redan förstått att jag är väldigt förtjust i trädgårdar, blommor och grönsaker. Det är i trädgården som jag finner min ro och mitt lugn och det är även här alla nya idéer och tankar kommer till mig. Om jag känner mig uppstressad eller orolig någon dag ser jag till att så snabbt som möjligt försöka att promenera i en park eller i en trädgård. Jag har turen att bo på en plats där det finns ett flertal vackra trädgårdar runt omkring mig som är öppna för allmänheten att besöka. Det bästa är att promenera under förmiddagarna på helger, eftersom det då är som minst människor ute och rör sig. Eftermiddagarna är i många fall också okej, men av någon anledning känns det som att till och med fåglarna är extra livliga. När jag besöker en trädgård vill jag ha lugn. Tystnad.

Det finns fyra stycken trädgårdar som ligger mig varmt om hjärtat. Alla dessa trädgårdar ligger faktiskt mitt i natursköna Stockholm. Stockholm är en stad som länge har varit känd för att vara stressig och visst stämmer det till en viss del. Men staden kan också vara väldigt lugn och rofylld, det gäller bara att besöka rätt typ av ställen.

Stockholms bästa trädgårdar och parker

Den första som jag bara måste nämna är Rosendals trädgård. Det är möjligt att den här faktiskt är min absoluta favorit att strosa omkring i. Trädgården är som mest sagolik på sommaren och jag tycker helt klart att det är värt ett besök. Trädgården har däremot speciella öppettider. Kontrollera vad som gäller innan du åker iväg!

Trädgård nummer två är ingen mindre än Bergianska trädgården. Denna trädgård kan mer liknas med ett museum för växter och blommor, eftersom det finns så många olika att titta på. Botaniska trädgårdar är min melodi och det är precis vad du kan hitta här. Du kan promenera runt mellan växter och blommor från alla olika delar av världen samtidigt som du hittar en riktigt häftig fruktträdgård.

Om jag ska kalla det en park eller en trädgård är svårt att säga, men Mariatorget har faktiskt en riktigt skön oas mitt i smeten av den stressiga storstaden. Parken är otroligt vacker på många sätt och i mitten uppenbarar sig en fantastiskt fin fontän. Skulle du bli hungrig har du en liten, men trevlig, kiosk i området som säljer allt från matbitar till glass och kaffe. Eftersom parken/trädgården ligger öppet så finns det inga öppettider att anpassa sig efter.

Vi går vidare till den fjärde och den sista trädgården som jag vill tipsa er om, nämligen Fjärilshuset. Inte nog med att man har möjlighet att se de mest vackra och enorma fjärilarna någonsin, så kan man även promenera runt i den vackra trädgården och slå sig ner för en fika. En rekommendation är att du tar av dig jackan innan du beger dig in i själva fjärilshuset. Det är mycket varmt och fuktigt därinne, vilket kan få vem som helst att börja drypa av svett. Här behöver du betala inträde för att ta del av insidan, t.ex. fjärilarna, de mesta växterna och akvariet med hajar.