Roliga idéer till din trädgård

Har du brist på fantasi när det kommer till din trädgård? Inga fara, det har jag också ibland. Att hantera och sköta om en trädgård är ett ordentligt pyssel som inte bara kräver kunskap, utan som även kräver en hel del fantasi. De allra flesta vill att den egna trädgården ska skilja sig från grannarnas, och visst tänker jag samma sak. Inte vill jag ha samma maskrosbeklädda trädgård som min granne, nej nej. Förvisso har jag ingen egen trädgård, men jag har ansvaret och full kontroll över mina föräldrars trädgård som jag besöker med jämna mellanrum. De har båda gått i pension och orkar inte ta hand om den. Just nu är jag i en fas där fantasin flödar ordentligt och därför vill jag dela med mig av mina absolut roligaste och mest unika trädgårdsidéer.

Mina tre bästa tips

Det finns få saker som är lika smickrande och utstickande i en trädgård som en vacker träbänk. Jag talar naturligtvis inte om den typen av bänk som man slår sig ner på på stan när man har gått för många rundor i affärerna, utan en sådan bänk som omsluter och löper runt hela trädets stam. Bänkarna finns i mängder med olika färger och utformningar, men själv föredrar jag den vita och stilrena varianten. Är du väldigt händig kan du alltid försöka dig på att bygga bänken själv, men det finns även många färdiga bänkar som du bara placerar där du vill ha dom.

Tips nummer två är hammocken. En hammock kan ändra hela atmosfären i en trädgård bara genom att existera. Jag tycker däremot att man ska försöka göra det yttersta av hammocken om man nu har haft turen att få plats med en sådan. Välj gärna en hammock med ett ordentligt tak, så kan du låta växter och grönska klättra sig upp och skapa en egen liten oas av lugn och ro. Är det så att man har en liten trädgård tycker jag ändå att man ska försöka att göra plats för hammocken. Den är inte bara snygg att titta på och inbjudande för gäster, den kommer även att vara till större användning än vad du tror.

Vi lägger otroligt mycket tid på att inreda våra hem med mysig belysning, sköna kuddar, vackra dekorationer och mycket mer. Men tyvärr är det alldeles för många som inte orkar lägga samma energi på trädgården. Se till att din trädgård blir lika mysig som ditt vardagsrum genom att välja snygga och bekväma utemöbler, men inte minst att sätta upp belysning. Precis som inomhus är punktbelysning att föredra och glöm starka och kalla strålkastarljus. Ljusslingor som klarar väder och rusk är utmärkta att använda och ger ett sken som passar lika bra för sommarfesten som för barnkalaset. Vill du ha mer belysning än så kan det vara bra att satsa på lampor vid alla eventuella dörrar in till huset. Du kan lysa upp vilken tråkig trädgård som helst med enkla lampor.

Något som jag försöker mig på just nu är att planera blommor och växter enligt färgskalor. Jag vet inte om jag ska benämna det som ett roligt tips, men jag tror minsann att det kan se ytterst unikt ut när allt väl står i blom!